Dak en Lood heeft een compleet pakket HemelWaterAfvoer (HWA) systeem in blank en zwart zink. Dakgoten en regenpijpen met alle toebehoren vervaardigd uit elZinc materiaal met KOMO keurmerk.
Zinken Dakgoten in zwartzink en blankzink met alle toebehoren
Een zinken mastgoot wordt toegepast voor de afwatering van daken naar het riool via de regenpijp. Lengtes van 1,2 en 3 meter.
Blank zink
Natuurlijk zink, ook wel walsblank zink genoemd, gaat onder invloed van regenwater, zuurstof en koolzuur een reactie aan en gaat patineren. Hierdoor krijgt zink een mooie grijze kleur. Tevens ontstaat er een zeer sterke laag die zink beschermt tegen de invloeden van het weer en de omgeving. Dak en Lood heeft een compleet pakket HWA in zink.
Zwart zink
Het zwarte zink is verkrijgbaar in een moderne HWA-lijn die Dak en Lood op de markt heeft gebracht om aan de vraag van zwarte dakgoten en regenpijpen te kunnen voldoen. Deze zwarte dakgoten en regenpijpen hebben een zeer strakke uitstraling en zijn beschikbaar met alle toebehoren zoals vergaarbakken en stadsuitlopen en zijn geheel zwart dus zonder de hinderlijke blanke soldeernaden! Evenals het blanke zink gaat zwart zink zeer lang mee.
Overal toepasbaar
Zink HWA systemen zijn toepasbaar voor reparaties, nieuwbouw en renovatie. Alles is aanwezig om uw project af te maken. Naast solderen kan zink ook prima verlijmd worden.
Wij helpen u graag verder als u vragen heeft.
Bewezen kwaliteit en duurzaamheid
Zinken daken, dakgoten en hemelwaterafvoerbuizen hebben hun kwaliteit en duurzaamheid de afgelopen decennia, zelfs eeuwen, meer dan eens bewezen.
Op de daken van oude binnensteden is zink te vinden, maar ook in modernere architectuur wordt het materiaal veelvuldig toegepast. Een stukje geschiedenis van een tijdloos materiaal.
De eerste toepassingen
De eerste bekende toepassing van zink als dakbedekking is die van de Saint Barthélémey kerk in Luik in 1811. In 1818 werd een aanbouw van het Amsterdamse stadhuis voorzien van een zinken dak, een jaar later het grote arsenaal in Vlissingen. In 1827 werd het dak van de Koninklijke Militaire Academie in Breda met zink bekleed. Halverwege de 19e eeuw nam de toepassing van zink een vlucht en verschenen in vele Nederlandse steden zinken daken, met name door de invloed van Frankrijk.
Zink is 100% te recyclen en degenereert niet zodat het opnieuw inzetbaar is de bouw, industrie en verzinkerij.